Kip piri piri met olijven-knoflookgratins
40 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Doe de rode peper met de knoflook, ½ tl zout en 1 eetlepel olijfolie in een maatbeker en maal met de staafmixer tot een pasta.
- Dep de kipdelen droog met keukenpapier. Wrijf ze in met de peperpasta. Marineer de kip in de koelkast of leg ze meteen op de bakplaat (zie tip).
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg ook de gratins op de bakplaat bij de kipdelen. Rooster de kip met de gratins in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- Maal in de hakmolen of de keukenmachine het brood met de olijven fijn. Pers de knoflook erboven en voeg 1 eetlepel olijfolie en zout naar smaak toe aan de kruim. Verdeel het kruim de laatste 10 minuten van de baktijd over de gratins, en bak mee tot het kruim goudbruin en krokant is.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in 6-8 minuten beetgaar. Hak de peterselie fijn.
- Leg de piri-pirikip met de broccoli op een schaal. Bestrooi de gratins met de peterselie en serveer erbij.
- Wie Portugal zegt, zegt piri piri. Piri piri is een van Portugals bekendste gerechten, en... je maakt het eenvoudig zelf!
- Tip: De kipdelen kunnen ook 1 dag van tevoren met de pasta worden ingewreven en in de koelkast afgedekt worden bewaard om te marineren.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 840 kcal
- 53 g vet waarvan 27 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 52 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen